POTVRĐENO UEFA odmah pokreće disciplinski postupak protiv Hrvatske

POTVRĐENO UEFA odmah pokreće disciplinski postupak protiv Hrvatske

Foto: Getty Images / Guliver Image

UEFA nije dugo čekala i samo sat vremena po završetku utakmice Hrvatske i Češke potvrdila je kako će pokrenuti disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog divljanja huligana i bacanja pirotehnike na travnjak. Vjerojatno će službenu proceduru pokrenuti čim sudac i delegat utakmice podnesu svoj izvještaj.

> Šuker otkrio hoće li UEFA izbaciti Hrvatsku s Eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Disciplinski postupak bit će pokrenut u subotu nakon što nam sudac i delegat dostave svoja izvješća. Uefa oštro osuđuje ovakvo ponašanje," prve su reakcije iz krovne europske nogometne organizacije.

Rusi su zbog divljanja navijača na stadionu u Marseilleu kažnjeni sa 150.000 eura, ali nisu izbačeni nego su samo dobili uvjetnu kaznu. Hrvatska bi mogla doživjeti sličnu sudbinu.

"Mi više ne možemo biti kažnjeni s odgodom. Disciplinska komisija pričekat će izvještaj delegata, kad vide što se dogodilo onom vatrogascu kojeg je teško ozlijedio topovski udar. Svi ti detalji i izvješće suca utjecat će na odluku Uefe. Disciplinska komisija će se sastati i odlučiti nakon utakmice. Teško da će nas izbaciti zbog par ljudi koji nisu izravno vezani uz sport. Ali novčana kazna bit će visoka, budite sigurni," objasnio je Mateo Beusan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara