"UZMI BARCELONU, ALI BEZ RONALDINHA" Legendarni Brazilac bio je prejak i za videoigre

"UZMI BARCELONU, ALI BEZ RONALDINHA" Legendarni Brazilac bio je prejak i za videoigre

Screenshot: FIFA 18

NOGOMETNE simulacije već godinama pokušavaju vjerno pratiti događanja na svjetskoj nogometnoj sceni. Međutim, kad se pojavi čudo kakvo je Ronaldinho, ocjene i algoritmi padaju u vodu. Kako dočarati igrača koji postavlja nove kriterije?

 
Ronaldinho je jedan od prvih igrača koju su "potrgali igru". Zapravo, simulacije su bile iznimno blizu tome da pokažu o kakvom se zapravo igraču radi. U svakom društvu postoji onaj jedan koji igra s Barcelonom, a u njegovo doba takvi su igrači težili samo jednom, dodati Ronaldinhu loptu i zabiti gol. Težila je toma i prava Barcelona, a kao i na terenu, s njim je u igrama bilo sve lakše.
 
Dribling, stabilnost, brzina i egzekucija radi njegovih ocjena bili su toliko pojednostavljeni da je u nogometnim simulacijama s njime bilo lakše. Danas je već u FIFA-i 18 uvršten među ikone. S obzirom na broj igrača koji su dobili tu privilegiju, to nažalost nije dovoljno. Postavio je nove temelje moderne Barcelone i zadivio svijet kao igračina koju se ne zaboravlja, ali i čovjek, ono što mnogima danas nedostaje.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Videoigre sjajna su prilika da njegova nadmoć na terenu ne padne u zaborav i da klinci sutra pitaju tko je on i zašto je toliko dobar. Međutim, nije predviđeno mjesto za one koji su zauvijek obilježili nogomet. Ronaldinho je postavio nove kriterije igre koju je toliko volio i jedan je od rijetkih koji u virtualnim simulacijama nikada nije mogao biti prikazan u puno svjetlu. Hvala ti, majstore, za sve lake pobjede, hvala za to što si nas podsjećao da je nogomet igra i da si to uvijek radio sa smiješkom.
 
Evo kako se Ronaldinho razvijao kroz FIFA igre i, baš kao na terenu, mučio sve one koji su igrali protiv njega.
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara