Velemajstorski turnir "Cvijet Mediterana"- velika pobjeda Mare Jelice

U 3. kolu tradicionalnog međunarodnog turnira šahistica ?Cvijet Mediterana? istaknula se naša olimpijka Mara Jelica, koja je u oštroj taktičkoj borbi nadvisila prvu favoritkinju ? slovačku velemajstoricu Evu Repkovu. L

Jelica je igrala vrlo riskantno, najprije je žrtvovala dva pješaka da bi crnog kralja zadržala u centru, a onda je dala i kvalitetu za opasan napad. Repkova nije uspjela pronaći izlaz iz teške situacije i pretrpjela je drugi uzastopni poraz.

Naša velemajstorica Mirjana Medić je bila na pragu vrijedne pobjede nad Ruskinjom Irinom Sudakovom, ali nije našla pravi plan i Ruskinja se spasila u topovskoj završnici s pješakom manje. Mađarica Monika Grabicz je poslije vrlo dobre igre svladala Slovenku Anu Grobelšek i izdvojila se u vodstvu. Andrea Pahor je u dobivenoj poziciji grubo pogriješila i izgubila od Kristine Šolić, a Borka Frančišković je poslije sigurne igre remizirala s Vlastom Maček.

Rezultati 3. kola: Grobelšek-Grabicz 0:1, Pahor-Šolić 0:1, Jelica-Repkova 1:0, Medić-Sudakova remi, Frančišković-Maček remi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak na ljestvici: Grabicz 2,5 boda, Medić, Maček i Sudakova 2, Jelica 1,5 , Repkova, Frančišković, Pahor, Šolić i Grobelšek po 1 bod.

(Hina) xvkov

(Hina)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara