Vojne igre: Hrvatski vojnici-sportaši na III. vojnim igrama u Cataniji

IZASLANSTVO hrvatskih vojnika sportaša, njih 47, otputovalo je danas u Cataniju na Siciliji gdje će se natjecati na III Međunarodnim vojnim igrama zajedno s 3 500 vojnikasportaša iz svih dijelova svijeta, a u organizaciji međunarodne asocijacije za vojni sport CISMA.

Natjecanja na III vojnim igrama biti će ukupno u 13 sportova a naši sportaši će se od 4. do 12 prosinca natjecati u košarci, boksu, judu, atletici, te jedrenju.

Od naših sportaša očekujemo dobre rezultate, rekao je prije puta u Italiju novinarima pukovnik Jerko Filipović i dodao je da zbog promjene termina igara od rujna na prosinac nije bilo vremena za kvalitetnije pripreme.

Istaknuo je da je CISM-a druga po brojnosti svjetska sportska asocijacija odmah iza Međunarodnog olimpijskog komiteta, osnovana s ciljem povezivanja i prijateljstva vojnika sportaša. Podsjetio je da je u inozemstvu čest slučaj da su vrhunski sportaši i osvajači olimpijskih odličja ujedno i djelatne vojne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izaslanik u CISMA-i pukovnik Matija Aračić naglasio je kako je na prošlim vojnim igrama, koje su se 1999. godine održale u Zagrebu u 24 sporta i da je naša zemlja osvojila 58 medalja. Dodao je kako je manji broj sportova i sportaša na vojnim igrama i rezultat da ovakve igre nemaju komercijalni učinak i istaknuo je i da ove godine neće biti ni klasičnih vojničkih sportova poput npr. vojničkog petoboja. Naši natjecatelji sportaši inače su ročni vojnici koji su odnedavno na odsluženju vojnog roka i koji ga služe o sportskoj satniji, dodao je.

(Hina) aš rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara