"Vori i Duvnjak stavljaju novi naglasak na našu igru i čine je raznovrsnijom"

"Vori i Duvnjak stavljaju novi naglasak na našu igru i čine je raznovrsnijom"

Tekst: Totalsport
Foto:

PREDSJEDNIK rukometnog bundesligaša HSV-a Andreas Rudolph (54), objasnio je u razgovoru za hamburški Abendblatt razloge kupnje Igora Vorija i Domagoja Duvnjaka.

Nakon sedam odigranih kola u njemačkom prvenstvu Hamburg je, uz utakmicu manje, trenutačno drugoplasirani klub ljestvice koju predvodi Kiel. Ipak, branitelji naslova ostvarili su tek bod više od HSV-a koji je odigrao utakmicu manje i u dosadašnjem dijelu nije prosuo niti jedan bod.

U Ligi prvaka, pak, iz tri utakmice imaju omjer od dvije pobjede (Alingsas, CO Zagreb) i jednoga poraza (Ciudad Real).

"Trenutačno smo u dobrom tonusu. Bundesligaške utakmice smo glatko odradili i na tome treba bazirati nastavak kampanje", veli Rudolph koji odbija svaki razgovor o eventualnom naslovu prvaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od mene pred početak utakmica možete čuti samo to da želimo pobjedu."

Ipak, da cilja visoko Rudolph je potvrdio neverbalno, kupnjom hrvatskih igrača, kružnog napadača Vorija i mladog potencijalnog i već oformljenog Duvnjaka, koji igra na poziciji srednjeg vanjskog. Uz već postojeći jaki kadar u redovima nema sumnje da je naslov prvaka moguća misija.

"Oni stavljaju novi naglasak na našu igru i čine ju raznovrsnijom", objašnjava Rudolph razloge kupnje.

Na upit je li potrošio previše novca na pojačanja Vorijevog i Duvnjakovog kalibra, predsjednika kluba odgovorio je odlučnim “ne”, te dodao:

"Prije nekoliko godina takvi igrači sigurno ne bi mogli doći k nama ili bi došli pod uvjetima koji bi poljuljali financijske temelje kluba. Sada smo europska top-destinacija poželjna svakom svjetskom igraču, a Vorija i Duvnjaka smo si mogli priuštiti za prihvatljivu svotu novca."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara