Wenger: Dok Nijemci stvaraju povijest, Englezi sjede ispred TV prijamnika

Wenger: Dok Nijemci stvaraju povijest, Englezi sjede ispred TV prijamnika

DOK JE Njemačka udaljena tek jednu pobjedu od velikog slavlja, Englezi i njihovi navijači primorani su gledati Euro putem televizijskih prijamnika.

"Susreo sam mnogo ljudi na Euru koji su me pitali što nije u redu s engleskom nacionalnom vrstom", rekao je Wenger, menadžer Arsenala, i odmah odgovorio na postavljeno pitanje:

"Moj odgovor je vrlo jednostavan - pogledajte najveće klupsko natjecanje u Europi, Ligu prvaka. Koja zemlja je bila zastupljena u finalu? Engleska. Kada su u finalu igrali Manchester i Chelsea tamo je bilo deset igrača koji čine okosnicu engleske reprezentacije. Ali ti su igrači, kada igraju za reprezentaciju, potpuno drukčiji, gotovo demoralizirani", rekao je francuski strateg  te je nadodao:

"Mislim da njemački mentalitet proizlazi iz vjerovanja. Vjerovanje proizlazi iz povijesti, a za Englesku se pokazalo kako nisu baš imali zapažene rezultate kroz povijest. Engleska mora napraviti iskorak kao što to čini Njemačka, mora stvoriti neki povijesni rezultat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska dijeli sudbinu s Engleskom

Arsen Wenger smatra kako Engleska ima kvalitetu, ali previše toga prepušta sudbini u ruke, baš kao i Španjolska koja je svoj posljednji veliki trofej osvojila davne 1964. godine.

"Španjolski hendikep je to što već 40 godina ne uspijevaju napraviti ništa i s tim vjerovanjem nastupaju iz turnira u turnir šireći među momčad i navijače negativne vibracije", kazao je za kraj Arsenalov menadžer vjerujući kako je sada posljednji trenutak da Španjolska napravi neki povijesni rezultat, jer, očito, ima ekipu koja to može.

R.J.
Foto: AFP/Montaža

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara