Zagrebačka policija zatražila pojačanje zbog subotnje utakmice Dinamo-Hajduk

Zagrebačka policija zatražila pojačanje zbog subotnje utakmice Dinamo-Hajduk
SUBOTNJI nogometni derbi Dinama i Hajduka utakmica je visokog rizika zbog koje je zagrebačka policija zatražila dodatne jedinice interventne policije iz drugih policijskih uprava, rečeno je danas na konferenciji za novinare u PU zagrebačkoj.

Načelnik Sektora policije PU zagrebačke Goran Burušić kazao je da je policija spremna spriječiti svaki izgred, te da su za to osigurali "dovoljan broj policajaca".

Rekao je da se očekuje pun stadion i dolazak velikog broja navijača iz svih krajeva Hrvatske.

Posebnu zaštitu policija će pružiti navijačima Hajduka koje će pratiti od ulaska u grad do stadiona, a nakon utakmice ispratiti iz Zagreba.

Za njih je tradicionalno rezervirana južna tribina maksimirskog stadiona ispod kojega im je osiguran i parking koji će čuvati policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Burušić je rekao da će na ulazu u stadion svaki gledatelj biti detaljno pregledan, te da se one pod utjecajem alkohola neće pustiti na stadion.

Preporučio je da zbog stroge kontrole gledatelji dođu ranije na stadion koji se otvara u 18 sati. Utakmica počinje u 20,15 sati.

Tramvajski promet Maksimirskom ulicom biti će zaustavljen od 16 sati.

Burušić je rekao da će i ovoga puta policija koristiti video nadzor i snimati tribine stadiona kako bi otkrila moguće izgrednike.

No, požalio se da uprkos snimkama izgrednika zagrebački prekršajni suci do sada nisu donijeli niti jedno rješenje o zabrani dolaska na stadion, što je moguće po Zakonu o sprječavanju nasilja na sportskim natjecanjima.

Dodao je da splitska policija također nije dostavila niti jedno ime izgrednika kojemu je sudski zabranjen dolazak na stadion.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara