Index.hr

6:30 • 21.4.2018. • POSTAVI INDEX ZA HOMEPAGETRAŽI
Sport
subota, 15.8.2009. 21:02

Slavica Ecclestone i Milla Jovovich u izboru za najljepšu Srpkinju

Slavica Ecclestone i Milla Jovovich u izboru za najljepšu Srpkinju

Tekst: I.M.L.
Foto: Admir Buljubasic, Sime Sokota / CROPIX, JLP, Maxim

SANDRA MELJNIČENKO, supruga ruskog milijardera, pjevačice Ceca Ražnatović, Ksenija Pajčin i Nataša Bekvalac, tenisačica Ana Ivanović, model Nataša Vojnović i Jovanka Broz, tek su neke od 79 kandidatkinja koje su se našle u izboru za najljepšu Srpkinju svih vremena koji su organizirali Pressmagazin i portal Pressonline.

Pored nabrojanih Srpkinja, u konkurenciju za ovu laskavu titulu ušle su i tri dame čija pripadnost nije do kraja razjašnjena, a zahvaljujući njihovom velikom uspjehu, brojni ih svojataju. Tako je i u slučaju najbogatije žene na ovim prostorima, Slavice Ecclestone, bivšeg modela i donedavne supruge najvažnijeg čovjeka Formule 1. Naime, iako je u svim razgovorima, prilozima i intervjuima predstavljena kao rođena Riječanka, iz obitelji Radić, mještani sela Maglajni, udaljenog 20-tak kilometara od Banja Luke, hvale se da je 51-godišnja Slavica njihove gore list.  Vlado Radić, Slavičin rođeni stric, svojevremeno je izjavljivao kako njegova nećakinja često svrati u selo i u London ponese omiljenu domaću hranu: teletinu, jaja, grah, kukuruzno brašno i janjetinu.

Lolita Davidović je rođena u Kanadi, nakon što su joj roditelji emigrirali iz bivše Jugoslavije

U izboru se našla i lijepa glumica i model Milla Jovovich. Kako je Milla rođena 17. prosinca 1975. godine u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, svijet je uglavnom poznaje kao Ukrajinku, ali njezina majka  Galina Loginova Jovovich je ruska glumica, a otac Bogdanović Jovovich je liječnik, porijeklom iz Srbije. Zvijezda filma "Peti element", malo je povezana sa tim svojim srpskim korijenima budući da ona, kao i njezina obitelj već dugi niz godina žive u Americi. Prelijepa 34-godišnjakinja uskoro bi po treći put trebala uploviti u bračnu luku. Naime, Milla će se udati za britanskog filmaša Paula W. S. Andersona, s kojim već ima 21-mjesečnu kćerkicu Ever Gabo.

Laskavom titulom mogla bi se okruniti i poznata televizijska i filmska glumica Lolita Davidović. Ona je rođena u kanadskom Ontariju, nakon što su joj roditelji emigrirali iz bivše Jugoslavije. Otac joj je Srbin, a majka Slovenka. Iako neki naglašavaju kako je jedna je od najpoznatijih holivudskih glumica srpskog porijekla, Lolita baš i nema neke veze sa Srbijom, a većina ju ipak poznaje kao Kanađanku. Veliki proboj u Hollywood napravila je ulogom striptizete Blaze Starr u filmu "Blaze" iz 1989. godine, a udana je za redatelja Rona Sheltona.

  Video
  kurier.at
  Bloger.hr
  Ako je Vaš post na Blogeru vezan uz ovaj članak postavite tag Slavica Ecclestone
  12345
  Print
  Komentari
  Logirajte se
   
  • Citat [MislavKnezevic] Najljepša srpkinja je Šešelj. Iz Zenice
   Hektor.Lopez • 16.8.2009. 23:09:06
  • Citat [Elk.Cloner] Kakve to veze što je dolazila u Srbiju, ako ode u Tursku znači li to je Turkinja? Na njenoj službenoj stranici izjašnjava se kao Crnogorka. Ne pogađam i zasnivam mitove o jednoj sasvim nuzgrednoj stvari, već čitam ono što je napisano. Radovan Karadžić ako kaže da je Crnogorac, vjerojatno misli na državu gdje se rodio, a ne nacionalnost. No, netko tko se nije rodio u Crnoj Gori i nikad nije živio tamo vjerojatno misli pod Crnogorac/ka nacionalnost. To što ti i tebi slični mnogim narodima niječete istu je stvar psihe. To prvi put čujem. Mislim da Mila nikad nije bila u Srbiji.
   sprdnjabezmajke • 16.8.2009. 23:07:27
  • Citat [Legolas] baš džaba.. uostalom šta se ne preziva Vučković, pa nemoš fulat.. srpkinja nemreš fulat - još  jedan rasist koji prebraja krvna zrnca na osnivu prezimena.Tko to moga kera doziva - čudni ljudi čudnog imena..
   Badr_Hari • 16.8.2009. 20:25:25
  • Najlepse su Jaca Kosor i Jelena Janković. 
   Badr_Hari • 16.8.2009. 20:22:24
  •  meni je najgadnija srpkinja jadranka kosor..
   fat_freddy_s__cat • 16.8.2009. 19:17:22
  • mila jovovic je nevjerovatna. slavica nikad i nije bila specijalno lijepa
   Orange_Dark • 16.8.2009. 19:13:11
  • Citat [Marmeladova]Baš je lijepo kad ti ipak znaš šta misli. Shvatila sam da su ovdje u pitanju malo teži problemi, pa ću te ostaviti da uživaš u svojim mislima i neće mi više padati na um da ih opovrgavam.rodila se u Ukrajini, a izjašnjava se kao Crnogorka sigurno ne misli na zemlju podrijetla već nacionalnost. Koliko god ti pokušala uvredama to opovrgnuti. Da, već sam napisala da je dolazila u Srbiju (ovdje nedostaje smajli koji zijeva)...Žena koja Crnu Goru nije vidjela, Da, to je bila i moja poenta. Mnogi će to i reći, naročito kad ih se pita jesu li Bosanci ili Srbijanci. Btw. Radovan Karadžić će ti također na pitanje je li Srbijanac ili Crnogorac odgovoriti da je Crnogorac (što i jest)."Ako se činjenice ne slažu sa mojim mišljenjem, to gore za činjenice." Srbin rođen u BiH može reći da je Bosanac, bez davanja nacionalnog predznaka. Iz nekog razloga ne mogu odvojiti tvoj tekst od svoga, pa je ispalo ovako - nisam dovoljno često na forumu da bih znala sve njegove mušice... Ali - snaći ćeš se i s različitim fontovima.Kakve to veze što je dolazila u Srbiju, ako ode u Tursku znači li to je Turkinja? Na njenoj službenoj stranici izjašnjava se kao Crnogorka. Ne pogađam i zasnivam mitove o jednoj sasvim nuzgrednoj stvari, već čitam ono što je napisano. Radovan Karadžić ako kaže da je Crnogorac, vjerojatno misli na državu gdje se rodio, a ne nacionalnost. No, netko tko se nije rodio u Crnoj Gori i nikad nije živio tamo vjerojatno misli pod Crnogorac/ka nacionalnost. To što ti i tebi slični mnogim narodima niječete istu je stvar psihe.
   Elk.Cloner • 16.8.2009. 19:11:18
  • Baš bi bila fora da Mila Jovović pobijedi. Čak ne mogu izabrati ni najljepšu Srpkinju a da nema crnogrsko porijeklo. Da ne pričam o predsjednicima Srbije.
   sprdnjabezmajke • 16.8.2009. 14:40:27
  • Ne kuzim zasto se stavlja cecu na popis najljepsih srpkinja pa ta je zena ruzna ko pacov!!!!!Iako nije 100% srpkinja moj glas ide Milli Jovovic,riba je stvarno prekrasna!!Za onu ruznu Cecu je boginja!!!!!
   Monster_ • 16.8.2009. 11:50:32
  • Najljepša srpkinja je Šešelj.
   MislavKnezevic • 16.8.2009. 11:48:22
  Prikaži sve komentare