Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL, HINA

OTAC Darija Srne, kapetana hrvatske reprezentacije, pokopan je danas u Metkoviću.

Srna je jutros sletio u Mostar privatnim avionom te se zaputio prema Metkoviću na sprovod za svog oca Uzeira, za čiju je smrt doznao odmah nakon pobjede Hrvatske nad Turskom u prvoj utakmici Europskog prvenstva.

Ispraćaj Uzeira Srne započeo u 18 sati ispred Gradske mrtvačnice na groblju Sv. Ivana u Metkoviću.

U Metković je stigla i delegacija HNS-a predvođena izbornikom Antom Čačićem i njegovim pomoćnikom Josipom Šimunićem. Uz Darija su u teškim trenucima osim supruge i obitelji bili i njegov drugi otac Igor Štimac, te mnogi bivši suigrači, prijatelji iz nogometa te sugrađani iz Metkovića. Srnu su podržali Stipe Pletikosa Dario Šimić, Mario Stanić, Zorislav Srebrić, Mario Carević i mnogi drugi.

Srnin otac imao je težak život. Oni koji su ga poznavali, znaju da se samo rijetki održe nakon ratnih trauma koje je doživio. No uspio je i s Darijom stigao doživjeti velike trenutke u njegovoj karijeri za koju je itekako zaslužan. Bio je spreman prodati sve da Darijo zaigra, a imao je jako malo, gotovo ništa. Srna ocu i bratu posvećuje svaki zabijeni pogodak.

Hrvatska reprezentacija u petak igra drugi susret skupine protiv Češke, a nije poznato hoće li kapetan biti spreman nastupiti na toj utakmici, iako iz stožera Ante Čačića tvrde da ne sumnjaju u Srninu želju da se vrati na vrijeme.