Foto: Getty / Montaža: Index

HRVATSKA nogometna reprezentacija osigurala je plasman u osminu finala EURA u Francuskoj bez obzira na ishod utakmice protiv Španjolske, jer će u najgorem slučaju biti jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi, a to je postalo jasno nakon što je Njemačka u susretu 3. kola skupine C u Parizu svladala Sjevernu Irsku sa 1-0 (1-0).
 
Hrvatska je u prva dva nastupa osvojila četiri boda, a dvije trećeplasirane reprezentacije, Sjeverna Irska i Albanija, okončale su natjecanje sa po tri boda.
 
Njemačka je do pobjede protiv Sjeverne Irske na Parku prinčeva stigla golom Gomeza (30). Ovom pobjedom Njemačka je osvojila prvo mjesto u skupini ispred Poljske, koja je u Marseilleu također sa 1-0 (0-0) svladala Ukrajinu, pa su obje reprezentacije natjecanje završile sa po sedam bodova, ali Njemačka ima bolju razliku pogodaka.
 
Strijelac jedinog gola za Poljsku bio je Blaszczykowski (54).
 
Sjeverna Irska je s tri boda završila kao treća u skupini, te još uvijek ima izglede za plasman u osminu finala, no sada ovisi o raspletima u preostale tri skupine, dok je Ukrajina završila natjecanje na posljednjem mjestu bez bodova i bez postignutog gola.
 

Sastavi: 

SJEVERNA IRSKA 

McGovern; Hughes, McAuley, Catchart, Evans - Norwood - Ward, Evans, Davis, Dallas - Washington
 
NJEMAČKA
 
Neuer; Kimmich, Boateng, Hummels, Hector - Khedira, Kroos - Muller, Ozil, Gotze - Gomez