Foto: Guliver Image/Getty Images

JOAU MARIU (23) tepaju da je Novi Iniesta, a Guardiola ga želi u Cityju. Na desnom boku portugalskog napada i lijevom hrvatske obrane veznjak lisabonskog Sportinga borit će se sa Strinićem i Perišićem. 

Odličnog čitanja igre, motorički jakom i dobrom u oba smjera, zamjeraju mu da nije dovoljno brz, ali to nadoknađuje "radnim navikama" i spomenutom nogometnom inteligencijom. Zato može igrati na više pozicija na sredini terena, na centru i oba boka, ali Santos ga na Euru koristi kao desno krilo. 
 
Osim na boku, mogao bi biti upotrijebljen i kao izvođač jedanaesteraca, jer Portugalci se spremaju i za to da utakmica odluči neodlučeno, pa da o četvrtfinalistu odlučuju penali, otkriva Joao Mario. 
 
"Svjesni smo da nas čeka sjajna momčad, ali ni mi nismo bezveznjaci, niti su Hrvati jedini koje motiviraju ovakve utakmice u kojima nema favorita. Svaki ishod je moguć, pa tako i neodlučeni, a onde će o pobjedniku odlučiti penali. Četvrtfinale želimo osigurati još tijekom utakmice, ali ako do penala dođe, spremi smo i na to, jer smo ih posebno vježbali posljednjih dana. Ja ću sa zadovoljstvom izvesti svoj ako budem odabran."
 
Svjestan je Mario i da Portugal nije briljirao u skupini, točnije da ju je jedvaprošao: "Znamo to i znamo što trebamo popraviti za osminu finala i dalje, ali i svjesni smo koje su naše prednosti u odnosu na protivnika. Očekujemo Hrvatsku puni samopouzdanja, odgovornosti i svijesti što trebamo napraviti. Što se tiče mene, napravit ću i dati sve što je potrebno da zemlja za koju nastupam prođe dalje."