Foto: Guliver Image/Getty Images

#PORWAL, oznaka za sve vezano uz prvi polufinalni par Eura, najpopularnija je tema na Twitteru večeras, u drugi plan gurnula je čak i Ramazanski bajram, kojeg slavi 1.7 milijardi muslimana u svijetu.

> PORTUGAL U FINALU EURA Ronaldo i Nani u tri minute sredili Wales

Nogometna religija trenutno je ipak najjača na društvenim mrežama, ali unutar te globalne pomame za utakmicom u Lyonu, jedan događaj s tog meča daleko je najpopularniji i ljubitelji nogometa bez obzira na vjeru, naciju i navijačku preferenciju, dive mu se i klanjaju.
 
Radi se o potezu Cristiana Ronalda. Nakon završetka utakmice u kojoj je Portugal njegovim golom i asistencijom pobijedio 2:0 i izborio finale Europskog prvenstva, došao je do Garetha Balea, najveće zvijezde poraženog Walesa i klupskog kolege iz Reala, te ga utučenog zbog neuspjeha, hrabrio, tješio i grlio, bez obzira što su se maloprije žestoko međusobno borili za ulazak u finale.
 
Taj Ronaldov potez i scena zagrljaja igrača koje je Real platio oko 200 milijuna eura, izazvale se oduševljenje na društvenim mrežama, kao što je svijet slično reagirao na Ronaldovo tješenje Modrića, kada je Portugal u osmini finala izbacio reprezentaciju drugog Cristianovog suigrača.
 
Uostalom, evo kako se svijet rastopio od nježnosti i divljenja na Ronaldov potez: