16 dana godišnjeg odmora za čak 600.000 hrvatskih građana

16 dana godišnjeg odmora za čak 600.000 hrvatskih građana

HRVATSKA se prema broju dana godišnjeg odmora nalazi pri europskom vrhu, a to dokazuje i činjenica da između 22. prosinca i 7. siječnja više od polovice zaposlenih Hrvata, njih oko 600.000, neće raditi.

Večernji list javlja kako je većina velikih tvrtki planirala kolektivni godišnji odmor između Božića i Nove godine, dok će tvrtke koje opskrbljuju trgovine prijeći na sustav dežurstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić izjavio je za Večernji kako su termini ovogodišnjih blagdana pogodni za spajanje, te da je upitno koliko ima smisla pokretati proizvodnju za jedan dan pa ju ponovo prekidati. Božić i Nova godina su u četvrtak, a Sveta tri kralja u utorak 6. siječnja, pa će mnogi biti na godišnjem odmoru punih 16 dana.

Oni koji jedva čekaju spajanje neradnih dana, u 2004. neće biti zadovoljni. Dok su u 2003. blagdani i neradni dani bili sredinom tjedna pa su ih mnogi spajali s vikendima, u 2004. većina će blagdana biti vikendom, tek nekoliko će ih biti petkom i ponedjeljkom, a iznimka je jedino lipanj u kojemu su dva državna i jedan vjerski blagdan u sredini tjedna. I Božić i Nova godina će 2004. biti u subotu, a iduća godina ima i dan više jer imamo i 29. veljače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara