50 posto Amerikanaca ne odobrava vođenje rata u Iraku

50 posto Amerikanaca ne odobrava vođenje rata u Iraku
UKUPNO 50 posto Amerikanaca ne odobrava način na koji njihova zemlja vodi rat u Iraku dok njih 47 posto to odobrava, pokazalo je istraživanje, koje su zajednički proveli CNN, USA Today i Gallup, objavljeno u ponedjeljak.

U travnju ista je anketa pokazala da je 80 posto Amerikanaca odobravalo način na koji njihova zemlja vodila rat u Iraku u odnosu na 18 posto onih koji nisu odobravali.

Blizu šest mjeseci otkako je predsjednik George W. Bush obznanio kraj najvećih borbi u Iraku, 54 posto njegovih sugrađana izjasnilo se u prilog ratu u Iraku, a 43 posto protiv. U travnju se pak njih 71 posto izjašnjavalo u prilog ratu dok je 26 posto bilo protiv.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema rezultatima ispitivanja, 57 posto Amerikanaca traži povratak svojih snaga: svih - 18 posto, djelomice - 39 posto, što je porast u odnosu na travanj, kada je to tražilo 46 posto.

Također, 53 posto Amerikanaca odobrava način na koji njihov predsjednik odrađuje svoj mandat, dok ih 42 posto ne odobrava, dok je u svibnju 66 posto odobravalo, a 30 posto nije odobravalo način na koji je predsjednik obavljao svoju dužnost.

Ispitivanje je vođeno od 24. do 26. listopada na uzorku od 1006 ispitanika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara