Bandić najavio: Parkiralište na Paromlinu će se početi naplaćivati, dnevna cijena će biti simbolična

Bandić najavio: Parkiralište na Paromlinu će se početi naplaćivati, dnevna cijena će biti simbolična

Foto: Arhiva

PARKIRALIŠTE na Paromlinu uskoro će se početi naplaćivati. Detalji bi se trebali znati za 15-tak dana, poručio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i naglasio kako ta ideja postoji već neko vrijeme.

"To je bio prijedlog gradonačelnika prije tri godine koji nikad nije proveden jer je bila opstrukcija od strane Holdinga i podružnice Zagrebparkinga da se uvede simbolična dnevna karta na tom parkingu, da se pokriju troškovi koje smo tamo ostavili, a da ljudi mogu parkirati i da ne idu u centar grada. Na tom tragu će biti simbolična dnevna cijena za parkiranje", istaknuo je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvari bi se trebali početi rješavati za deset do 15 dana, kada Holding na čelu s novom Upravom uzme stvar u svoje ruke. Gradonačelnik Bandić je objasnio i koji je cilj naplate parkinga na Paromlinu. "Da građani mogu po najpovoljnijoj cijeni tamo parkirati cijeli dan. Da ne rade gužvu u gradu jer je tamo 500 automobila koji ne prelaze Miramarsku i ne idu u uži dio grada, a to je i cilj", istaknuo je zagrebački gradonačelnik.

Ako se uvede dnevna karta od desetak kuna, to bi bio definitivno najjeftiniji parking u centru Zagreba. A koliko Zagrepčanima znači besplatan parking, najbolje se pokazalo u zadnjih godinu dana od kada se na Paromlinu parkira za nula kuna. Oni koji tamo pokušavaju pronaći parking u prijepodnevnim satima, najbolje znaju koliko je nemoguće pronaći slobodno mjesto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara