Bauk: Primamo na znanje da je Tomašić znatno doprinijela pobjedi HDZ-a

Bauk: Primamo na znanje da je Tomašić znatno doprinijela pobjedi HDZ-a

Foto: Ronal Goršić/Cropix

MINISTAR uprave Arsen Bauk prokomentirao je protekle izbore za Europski parlament. S tehničke strane sve je proteklo dobro, s rezultatske - neki su zadovoljni, neki nisu, mi spadamo u ove druge, rekao je Bauk.

"Slabi odaziv je očekivan, doduše ne ovako slab. Stranačka infrastruktura naših suparnika je u ovom trenutku odradila bolji posao. Što se tiče nekih političkih implikacija, koalcija koja je dobila najveći broj glasova je ponovila svoj rezultat s parlamentarnih izbora, uvećan za dva posto, a koalicija koja je dobila prošle izbore se razdvojila na dvije liste i dobila nešto manje glasova. Tako da je to poruka da i mi na ljevici moramo raditi zajedno da bi ostvarili jači rezultat", rekao je Bauk.

Veliki broj nevažećih listića Bauk je protumačio novim načinom biranja i poručio da će na sljedećim europskim izborima biti puno lakše. Što se pak tiče omjera snaga s opozicijom, Bauk ističe da pobjede u nekim gradovima, odnosno gubici u drugim ništa ne znače za lokalne izbore. No očekuje dvostruko veću izlaznost na lokalnim izborima i drugačije rezultate. Kada je riječ o IDS-u Bauk kaže - sumnjam da HDZ ima šanse u Istri bez obzira kako ćemo izaći na izbore, dok u drugim dijelovima Hrvatske IDS-a nema. Tako da ne bi u tom pogledu davao analizu lokalnih izbora, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni izbori su nova bitka, novi dan, nova izborna utrka, a osim toga tamo sudjeluju neki drugi čelnici i kandidati, rekao je Bauk, a potom istaknuo.

"Što se tiče preferencijskih glasova, vidjeli smo da je gospođa Tomašić znatno doprinjela pobjedi HDZ-a i to primamo na znanje. Očito je ta retorika bila prihvatljiva jednom dijelu birača, dok onima koji ne paše - nisu izašli na izbore. Mislim da je to neko od logičnijih objašnjenja, ako netko ima logičnije....", rekao je Bauk no na pitanje može li objašnjenje biti da se povjerenje u politiku koalicije na vlasti smanjuje, a u politiku opozicije povećava, odmahuje rukom...

"Dakle ovo je jedna runda u, nećemo nazvati boks meču, ali jedna politička runda u ove četiri godine i trenutno na poene oni vode", ustvrdio je Bauk.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara