Beograd još nije donio odluku o Kosovu

Beograd još nije donio odluku o Kosovu

Screenshot: YouTube

DRŽAVNI vrh Srbije još nije odlučio kakav će odgovor poslati Buxellesu kada je u pitanju ultimatum oko Kosova i nastavka puta Srbije prema Europskoj uniji. Vremena imaju do utorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Državni vrh i dalje nastoji naći kompromisno rješenje za Srbe na Kosovu i imat će jedinstveno stajalište o tome.Rekao je to Srbijanski premijer Ivica Dačić, te naglasio kako kako će se diplomatski razgovori nastaviti.Dodao je kako je Vlada Srbije svjesna odgovornosti koju ima kada su u pitanju Europska unija i pregovori sa Prištinom.Predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić, smatra kako Beograd nije dobio ponudu, nego ultimatum iz Bruxellesa.

Dodao je da je za vrijeme razgovora u Bruxellesu sve sličilo na pregovore o neovisnosti Kosova, te da Srbija ne želi pregovarati o tome, već o položaju i pravima Srba u europskim institucijama.Beograd ima rok do utorka da se izjasni prihvaća li rješenje za kosovske Srbe koje nudi Priština uz potporu EU i SAD, što bi značilo odustajanje od izvršnih ovlasti na Kosovu koje je u dosadašnjim pregovorima pregovarački Srbije tim tražio za kosovske Srbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara