Bivša Milanovićeva ministrica za Index: Zbog njega nam je uništen rejting u Europi

Bivša Milanovićeva ministrica za Index: Zbog njega nam je uništen rejting u Europi

Foto: Hina

NEKADAŠNJA ministrica Milanovićeve Vlade, a sad predsjednica stranke ORaH, Mirela Holy za Index je rekla kako se čini da Vlada nije zadovoljna odlukom o izručenju Perkovića Njemačkoj budući da je to itekako politički osjetljivo pitanje.

"Niti jedna država ne bi bila sretna da obavještajni organi budu procesuirani od represivnih aparata druge države. Milanovićev stav o Perkoviću je prilično jasan. On je i organizirao sve promjene Ustava kako bi se omogućilo procesuiranje Perkovića u Hrvatskoj. No Ustav RH je jasan. Zakonodavna i izvršna vlast se ne smiju miješati u ovaj slučaj", rekla je Holy.

"Hrvatska je izgubljena"

Smatra da je premijer Milanović svojim ponašanjem puno štete nanio ugledu i rejtingu Hrvatske u Europi. "To tvrdoglavo inzistiranje na neizručenju je bilo pogrešno i to odmah po ulasku Hrvatske u EU, čime smo se pokazali kao nevjerodostojna država koja se ne drži onog što je sama ispregovarala s EU", kaže Holy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako Hrvatska ima jasnu sistemsku grešku u međunarodnim odnosima te da ne znamo ni sami što bi htjeli.

"Upravo se zbog toga događaju ovakve stvari koje su dovele do znatnog srozavanja ugleda Hrvatske. Često se ponašamo da su međunarodni odnosi zapravo prijateljski odnosi. Ne shvaćamo da međunarodna politika nije pitanje prijateljskih odnosa već interesnih. Pritom mislim na većinu u hrvatskoj javnosti i na političke elite koje se ponašaju povrijeđeno ako neka država nije odreagirala kako smo mi to htjeli", rekla nam je Holy.

Glavni je kaže problem što je Hrvatska sad izgubljena.

"Postavili smo si za cilj ulazak u EU, a ne kao sredstvo za realizaciju naših vitalnih nacionalnih problema", zaključila je Holy.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara