Braća Mamić predsjednici donirala 20 tisuća kuna

Braća Mamić predsjednici donirala 20 tisuća kuna

Foto: Hina

NA STRANICI Kolinde Grabar-Kitarović objavljen je izvještaj o financiranju predizborne utrke prema kojem je predsjednica za potrebe kampanje ukupno potrošila 8.3 milijuna kuna.

Predsjednica je tijekom kampanje potrošila 5 milijuna "vlastitih kuna" među kojima su i novčana sredstva koja je prikupio HDZ, 1.1 milijun kuna koje su donirale pravne osobe i 2.1 milijun kuna od fizičkih osoba.

Grabar-Kitarović se nakon raskošne promidžbe zadržala u plusu, pa je potrošeno 2.162 kune manje od ukupnog iznosa osiguranog za potrebe kampanje.

Predsjednica je tijekom predizborne utrke odbila otkriti iznos plaće koju je primala kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju.

Najizdašnija donacija 197.565 kuna

Prema izvješću, najizdašniju donaciju je ponudio karlovački poduzetnik Nikola Hanžel koji je putem tvrtke Lana Karlovačka tiskara uplatio 197.565 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i tvrtka u većinskom vlasništvu Milana Miletića - Hoteli Zadar d.d. koja je uplatila 50.000 kuna, te vlasnik  Prvog plinarskog društva Pavao Vujnovac koji je uplatio iznos od 30.000 kuna.

Braća Zoran i Zdravko Mamić dali su svaki po deset tisuća kuna.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara