El Guapo karizmatični vođa španjolskih socijalista poziva na kraj barbarstva u Palestini

El Guapo karizmatični vođa španjolskih socijalista poziva na kraj barbarstva u Palestini

Foto: Rtves

PRVI govor otkako je imenovan čelnikom najjače oporbene stranke, novi vođa španjolskih socijalista Pedro Sanchez posvetio je u nedjelju sukobu u Gazi pozivajući na "otvaranje procesa pregovora i na mir" kako bi se "stalo na kraj barbarstvu u Palestini".

"Kažemo glasno i jasno međunarodnoj zajednici, Europskoj uniji i španjolskoj vladi, dosta je" i to zato što "djeca pate i umiru na područjima izloženima neodgovornim napadima", rekao je novi prvi čovjek socijalista. Pedro Sanchez govor je održao pošto je u subotu na izvanrednom kongresu potvrđen za lidera najjače španjolske oporbene stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred izaslanicima Španjolske socijalističke radničke stranke (PSOE) u Madridu, Sanchez je tražio da "prestane jednom za svagda to barbarstvo u Palestini" i da "se otvori proces pregovora i mira koji je toliko potreban Bliskom istoku i narodima Izraela i Palestine".

Pedro Sanchez, 42-godišnji karizmatski, fizički atraktivan zastupnik koji je zbog toga stekao nadimak "El Guapo" (zgodan), unatrag nekoliko tjedana bio je nepoznat široj javnosti. Preuzeo je uzde oslabljene stranke socijalista koja se nada na izborima 2015. poraziti konzervativce na vlasti od 2011. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara