Grčić: Hrvatska ima budućnost, gospodarski preokret će se dogoditi i to vrlo brzo

Grčić: Hrvatska ima budućnost, gospodarski preokret će se dogoditi i to vrlo brzo

Foto: Goran Mehkek/Cropix

I DOK ekonomski analitičari očekuju pad hrvatskog gospodarstva, a oporba žestoko napada, Vladu optimizam ne napušta. "Unatoč teškom nasljeđu, ostvarit ćemo preokret", poručuje za Media servis potpredsjednik Vlade i ministar ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

Posljednja analiza stigla je iz Ekonomskog instituta Zagreb koji predviđa pad BDP-a u ovoj godini od pola posto, dok rast možemo očekivati tek sljedeće godine. Stručnjaci naglašavaju kako je ključni problem nedostatak stabilnih izvora rasta, te da nije učinjeno dovoljno za uklanjanje prepreka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S druge strane optimistične najave iz Vlade. Rast investicija, očekuje potpredsjednik Vlade Branko Grčić ističući da Banski dvori rade sve što mogu kako bi preokrenuli trendove, svjesni i manjka novca za privatne investicije.

U HDZ-u misle da se preokret neće dogoditi i da oni znaju bolje, no Grčić tvrdi, rasta će biti unatoč teškom nasljeđu koje su ostavili prethodnici.

"To nasljeđe koje je bilo jako teško nama otežava i usporava oporavak, no ova Vlada zaista, ja bih rekao, vrlo teško radi da pokrene zemlju i investicije, pokušava kroz javni sektor dati svoj doprinos, pokušava micati barijere privatnom sektoru. Nisam uopće pesimist, nego vjerujem da Hrvatska ima budućnost i da će se taj preokret u gospodarstvo teško ali mukotrpno, ali ubrzo dogoditi", istaknuo je Grčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara