HALMED odgodio očevid u Imunološkom zavodu do lipnja

HALMED odgodio očevid u Imunološkom zavodu do lipnja

Foto: FAH

AGENCIJA za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) izvijestila je u petak da će u dogovoru s Imunološkim zavodom, koji je zatražio odgodu, novi očevid radi provjere ispunjavanja uvjeta dobre proizvođačke prakse u tom zavodu biti proveden u lipnju.

"Ponovljeni postupak davanja/uskraćivanja proizvodne dozvole Imunološkom zavodu d.o.o. trenutačno je u tijeku. Faza postupka u kojoj se provodi inicijalni pregled dokumentacije koju je Imunološki zavod dostavio je završena te će novi očevid radi provjere ispunjavanja uvjeta dobre proizvođačke prakse, u dogovoru s Imunološkim zavodom, biti proveden u lipnju", izvijestio je HALMED, dodajući da je namjeravao provesti ponovni očevid u Imunološkom zavodu već od 7. do 9. travnja, no taj je zavod radi što kvalitetnije pripreme zatražio odgodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zato je na zahtjev Imunološkog zavoda rok izlaska HALMED-ovih stručnjaka u očevid bio prolongiran. Dakle, HALMED je namjeravao i bio spreman izaći u žurni očevid, međutim očevid je odgođen isključivo na inzistiranje samog Imunološkog zavoda", navodi HALMED.

Predstavnici inicijative za spas Imunološkog zavoda "Visia Croatica" zatražili su u petak pred Banskim dvorima da Vlada hitno donese konačnu odluku i omogući im preuzimanje Imunološkog zavoda.

Saborski zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić pozvao je u petak Vladu da donese konačno rješenje o vlasništvu "Visia Croatica" kao jedinoga i glavnog ulagača u Imunološki zavod, a Hrvatsku agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) da provede žurni nadzor koji je zatražio Imunološki kako bi se izdalo rješenje za dalju proizvodnju virusnih i bakterijskih cjepiva te krvnih pripravaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara