HDZ-ovac Bačić priznao da je podmićen kuhinjom, ali nagodio se da ne ide u zatvor

HDZ-ovac Bačić priznao da je podmićen kuhinjom, ali nagodio se da ne ide u zatvor

Foto: MORH

BIVŠI pomoćnik ministra obrane Ivo Bačić danas se nagodio s Uskokom pa je uvjetno osuđen zbog optužbe da je jednoj tvrtki namjestio javni natječaj vrijedan 4,45 milijuna kuna i zauzvrat kao mito primio kuhinju vrijednu 52 tisuće kuna.

Nakon što je priznao nedjelo Bačić je na današnjem pripremnom ročištu potpisao nagodbu kojom je osuđen na 11 mjeseci zatvora u koji neće ići ako u naredne tri godina ne ponovi nedjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njegov odvjetnik Milenko Umičević kazao je da je Bačić ranije vratio novac za kuhinju te da je nakon presude državi dužan vratiti oko devet tisuća kuna neplaćenog PDV-a.

Uskok Bačića tereti da je kao pomoćnik ministra zadužen za nabavu 2007. namjestio natječaj za obnovu vojarne tvrtki koja mu je zauzvrat kupila i montirala kuhinju po njegovu izboru.

Osim za primanje mita Bačić je bio nepravomoćno osuđen u "aferi kamioni", no u ponovljenom postupku Uskok je odustao od njegova kaznenog progona, ističući da je o navodnim nepravilnostima izvijestio Vojno-sigurnosnu obavještajnu agenciju koja je zatražila istragu i obavijestila nadležne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara