"Hrvati postaju gazde u Sloveniji?"

"Hrvati postaju gazde u Sloveniji?"

Foto: Index

MNOGE slovenske tvrtke polako prelaze u ruke novih vlasnika - iz susjedstva, pišu jučer beogradske Novosti, dodajući kako Željko Biloš želi preuzeti "Peko", a ivica Todorić se "nameračio" na Mercator.

"Jedan od slovenskih ponosa, tvornica cipela "Peko", uskoro bi trebala prijeći u hrvatske ruke. Ivica Todorić na korak je od toga da kupi "Mercator", a Hrvati su zainteresirani i za preuzimanje slovenskih mljekara. Dok se prošlih godina Slovenija širila na područje bivše Jugoslavije, sada se događa suprotno i Hrvati su se punom parom uključili u kupovinu svega što se na rasprodaji nudi u Sloveniji", pišu Novosti.

Osimpex iz Osijeka, kojeg vodi Željko Biloš i njegova žena Nada, dao je ponudu da dokapitalizira "Peko" sa četiri milijuna eura. Hrvatski biznismen zadržao bi 280 od 380 radnika, koliko "Peko" sada zapošljava, pišu Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govori se i o prodaji "Telekoma", "Triglava", "Petrola" i "Elana", a svaku najavu preuzimanja pažljivo prate hrvatski poslovni ljudi, koji procjenjuju da su slovenske tvrtke i uvjeti poslovanja ipak povoljniji od hrvatskih.

"Istovremeno, slovenski proizvođači sve manje prodaju u Hrvatskoj, a jedan od razloga je što Hrvati zbog slovenskog ponašanja oko ulaska u EU, tiho bojkotiraju njihovu robu", pišu Novosti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara