Hrvatski veleposlanik u Belgiji i Luksemburgu: Sljedeći cilj je ulazak u schengenski prostor

Hrvatski veleposlanik u Belgiji i Luksemburgu: Sljedeći cilj je ulazak u schengenski prostor

Ilustracija: Euronews

HRVATSKI veleposlanik u Belgiji i Luksemburgu Mario Nobilo je u intervjuu za Euronews govorio o stanju u Hrvatskoj i nastojanju da, unatoč krizi u kojoj se nalazi ta organizacija, pristupi Europskoj uniji.

"Vjerujemo da ne postoji alternativa hrvatskom pristupanju EU. Povijesno gledano, pripadamo Europi. Također, Hrvatska je postkonfliktna zemlja, a europski projekt je ujedno i projekt mirne suradnje, tako je poruka koja se krije iz našega članstva zapravo stabilnost regije.", rekao je, između ostaloga.

Govorio je i o krizi u Hrvatskoj podsjetivši da je naša zemlja potrošila milijarde eura na poslijeratnu obnovu. Istaknuo je i da su pregovori s EU-om imali svoj cijenu. Međutim, rekao je kako ne vjeruje da će Hrvatska postati novi problem EU-a, "u financijskom ili bilo kojem drugom smislu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska se oštro obračunava s korupcijom, pola prošle vlade je sudu"

Nobilo je istaknuo i da je Hrvatska entuzijastična oko pristupanju eurozoni "što će se dogoditi jednoga dana". "Vjerujemo da je kriza privremena i da će proći. Naš sljedeći cilj je ući u schengenski prostor u narednim godinama.

Sljedeća tema razgovora je bila korupcija. Veleposlanik je rekao da se Hrvatska oštro obračunava s korupcijom i to je potkrijepio činjenicom da je "pola prošle vlade na sudu" te se procesiraju "ozbiljni slučajevi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara