Human Rights Watch: Sirijska vlada izvršava zločin protiv čovječanstva!

Human Rights Watch: Sirijska vlada izvršava zločin protiv čovječanstva!

Foto: AFP

U ZRAČNIM napadima u Siriji od srpnja prošle godine poginulo je najmanje 4.300 civila, upozorio je Human Rights Watch. "Selo za selom pronalazimo civile koji su prestravljeni zbog zračnih snaga vlastite zemlje", kazao je Ole Solvang iz HRW.

U izvješću naslovljenom "Smrt s neba" HRW upozorava i kako u Siriji dolazi do ozbiljnog kršenja ljudskih prava i kako je ovo što se događa ratni zločin protiv civila i čovječanstva. Kažu i kako su ilegalni zračni napadi rašireni, kako strada sve veći broj nedužnih civila i kako su česte mete bolnice, pekare i drugi civilni objekti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRW u svom najnovijem izvješću navodi kako se u napadima koristi razorne količine eksploziva koje u samo jednom napadu sravne i po nekoliko kuća sa zemljom. U napadima stradaju čitave porodice.

Ova je organizacija još jednom pozvala Međunarodnu zajednicu da pomogne obustaviti nasilje u Siriji. "Human Rights Watch poziva vlade i kompanije da momentalno prekinu prodaju i dostavu oružja, municije i druge opreme u Siriju, budući da postoje čvrsti dokazi da sirijska vlada čini zločine protiv čovječanstva, sve dok Sirija ne prestane s počinjenjem tih zločina", poruka je iz HRW.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara