Hypo banka mora dokapitalizirati balkanske podružnice?

Hypo banka mora dokapitalizirati balkanske podružnice?

Foto: Hypo

AUSTRIJSKA Hypo Alpe Adria banka morat će najvjerojatnije ubrizgati kapital u svoje sestrinske banke na Balkanu, koje mora prodati najkasnije do sredine 2015. godine.

Mreža banaka na Balkanu, koja se treba prodati, je srž Hypo banke, koju je zbog problema u poslovanju morala preuzeti austrijska država.
 
Neimenovani izvori, kako prenosi agencija APA, tvrde da će Hypo u Srbiji, zbog gubitaka u vezi s kreditima, biti neophodan dodatni kapital iz centrale. Također, kako dodaje agencija, veći kapital bit će potreban i banci u Sloveniji.
 
Da li i koliko će podružnica Hypo banke na Balkanu u tekućoj godini biti potpomognuto od centrale za sada ostaje otvoreno pitanje. Da bi se olakšala prodaja u teškom okruženju, prema neimenovanim insajderskim izvorima, svaki rizik treba biti umanjen, što podrazumijeva ispravljanje vrijednosti banke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Zainteresirani kupci mogu dati ponude za odvojene dijelove i pojedine sestrinske banke, iako trenutno "prodavači" još uvijek radije žele rješenje u paketu. Navodno je Erste zainteresiran za podružnicu Hypo banke u Srbiji.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara