IPARD: Baranjskim voćnjacima 11 milijuna kuna za najsuvremeniju opremu za sortiranje i pakiranje

IPARD: Baranjskim voćnjacima 11 milijuna kuna za najsuvremeniju opremu za sortiranje i pakiranje

Foto: scx.hu

AGENCIJA za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za prihvatljive troškove u sklopu mjere 103 "Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice".

Baranjskim voćnjacima iz Osječko-baranjske županije isplaćeno je 11.226.079,90 kn za ulaganje u izgradnju i opremanje objekta za preradu i skladištenje voća najsuvremenijom opremom za sortiranje i pakiranje voća, koja razvrstava plodove prema veličini, težini, boji i obliku, priopćeno je iz Agencije.
                                                                                                                       
Do sada je Agencija za plaćanja isplatila ukupno 335,95 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 184 završena projekta. U prošloj godini godini isplaćeno je rekordnih 187,93 milijuna kuna za 113 završenih projekata, što čini 2013. godinu najuspješnijom godinom provedbe IPARD programa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Sveukupno je nakon 18 provedenih IPARD natječaja ugovoreno 348 projekata s ukupnim iznosom ulaganja od 1,25 milijardi kuna te iznosom potpore od 704,66 milijuna kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara