Indija u šoku: Učitelj i čuvar škole silovali šestogodišnju učenicu

Indija u šoku: Učitelj i čuvar škole silovali šestogodišnju učenicu

Foto: Guliver Image/Getty Images

ŠESTOGODIŠNJA djevojčica iz indijskog grada Bangalore navodno je silovana u vlastitoj školi i to od strane učitelja tjelesnog i pripadnika službe osiguranja, prenosi BBC.

Napad se dogodio još 2. srpnja, ali su roditelji tek prije nekoliko dana odveli djevojčicu liječniku zbog bolova u trbuhu. Slučaj je izazvao bijes stotine ogorčenih roditelja koji danas prosvjeduju ispred škole. Uništili su ogradu oko školske zgrade i uzvikuju parole protiv školske uprave tražeći pravdu za žrtve silovanja u Indiji.

Prema navodima iz policije, zasad nitko nije uhićen jer je u školi zaposlen velik broj učitelja i čuvara zbog čega još uvijek pokušavaju identificirati napadače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj škole Rustom Kerawala obratio se ogorčenim roditeljima te je uz obećanje na punu suradnju s policijom uputio i iskrenu ispriku.

Ovo je samo posljednji u nizu sličnih slučajeva u Indiji. Premijer Narendra Modi obećao je oštrije kažnjavanje seksualnih prijestupnika, ali ni to nije pomoglo da se smanji broj silovanja u toj zemlji.

Svjetska javnost ostala je šokirana nakon brutalnog silovanja i premlaćivanja studentice u autobusu u New Delhiju 2012. koja je na kraju od posljedica napada i preminula. Taj slučaj doveo je do masovnih prosvjeda i pooštravanja zakona i kazni za seksualne napade, ali šokantne vijesti o silovanjima u Indiji pristižu gotovo svakodnevno.

Prema poražavajućim podacima indijskih vlasti za 2013. godinu, gotovo svakih 21 minutu siluje se jedna žena u toj zemlji.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara