Jakovčić IDS-ov kandidat za EU zastupnika

Jakovčić IDS-ov kandidat za EU zastupnika

Foto: ids-ddi.com

PREDSJEDNIK IDS-a Ivan Jakovčić kandidat je te stranke za člana Europskog parlamenta, a IDS još nije odlučio o načinu izlaska na predstojeće izbore.

Odluku o izlasku na izbore za Europski parlament, koji će se održati 25. svibnja ove godine, Predsjedništvo IDS-a donijelo je kasno sinoć, a potpredsjednik stranke Boris Miletić najavio je da će se uskoro odlučiti o modaliteta izlaska na izbore.

"Predsjedništvo IDS-a je utvrdilo da je naš kandidat za člana Europskog parlamenta, aktualni predsjednik IDS-a Ivan Nino Jakovčić", izjavio je potpredsjednik IDS-a Boris Miletić nakon kasno sinoć održane sjednice Predsjedništva IDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odlučeno je da će IDS izaći na izbore za Europski parlament, koji će se održati 25. svibnja ove godine, a što se tiče modaliteta izlaska na izbore, IDS će uskoro donijeti i samu odluku o načinu izlaska na izbore, istaknuo je Miletić, čime je ostavio otvorenu mogućnost da Jakovčić, kao i prošli put, na EU izbore ne ode s ostalim strankama Kukuriku koalicije.

Glede unutarstranačkih izbora, Miletić je naglasio kako su izbori provedeni unutar temeljnih organizacijskih jedinica, odnosno unutar ogranaka i podružnica IDS-a, dok će se izbori unutar zajednica podružnica provoditi u siječnju.

"Osjeća se jedna pozitivna atmosfera i očekujemo da će upravo i u tom pozitivnom duhu odvijati i sam sabor stranke", kazao je Miletić. Predsjedništvo je odlučilo da će se izborni sabor IDS-a, dakle 25. po redu sabor stranke, održati tradicionalno 14. veljače na dan Svetoga Valentina, odnosno Dan zaljubljenih u Poreču.

Potpredsjednik IDS-a Boris Miletić i za sada jedini kandidat za novog predsjednika stranke, je u ime IDS-a čestitao svim građanima Istre i Hrvatske koji Novu godinu slave po julijanskom kalendaru te je zaželio sretnu i uspješnu novu godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara