Janšini pristaše prosvjedovali pred zgradom suda u Ljubljani

Janšini pristaše prosvjedovali pred zgradom suda u Ljubljani

Foto: Hina

VIŠE od stotinu ljudi, pristaša Janeza Janše, prosvjedovalo je u ponedjeljak ujutro pred zgradom suda u Ljubljani u koju je bivši premijer doveden iz zatvora Dob radi svjedočenja u dva slučaja u kojima je privatno tužen zbog klevete.

Janša u zatvoru izdržava kaznu od dvije godine zatvora, na koju je osuđen zbog primanja obećanja mita od finske tvrtke Patria koja je isporučila oklopna vozila za slovensku vojsku, u vrijeme kad je Janša bio predsjednik vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kombi vozilo u kojem je Janša doveden pred sud dočekalo je više od stotinu prosvjednika, njegovih pristalica koji su mu glasnim uzvicima izražavali potporu te transparentima tražili njegovo oslobađanje.

Prosvjednici su ukazivali na navodno nepravedni sudski postupak na kojem je Janša osuđen te izražavali nezadovoljstvo najvišim sudskim vlastima, osobito vrhovnim sudom koji još nije odlučio o žalbi njegovih odvjetnika.

Janša je na sud doveden zbog ispitivanja u dva sudska postupka u kojima je privatno tužen zbog klevete. U prvom postupku tuži ga nekadašnja državna odvjetnica Branka Zobec Hrastar za koju je Janša prije više godina rekao da je "falsificirala" optužnicu koja je protiv njega podignuta uz slučaju Patria, dok ga u drugom slučaju tuži nekadašnji savjetnik bivšeg predsjednika Danila Tuerka, kojega je Janša u jednom istupu nazvao suradnikom Udbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara