Kajin: Treba objaviti i imovinske kartice bivših sudaca i državnih odvjetnika

Kajin: Treba objaviti i imovinske kartice bivših sudaca i državnih odvjetnika

Foto: FAH

HRVATSKI sabor sam bira šefove agencija, pa ih sam može i smijeniti, poručio je u četvrtak zastupnik Damir Kajin (ID) u Saboru, problematizirajući nalog Agencije za zaštitu osobnih podataka da se s intereneta povuku dijelovi dužnosničkih imovinskih kartica.

"Šefove ovih agencija izabrali smo sami, pa ih možemo sami i smjeniti", izjavio je Kajin nakon stanke i istaknuo da "imovinske kartice moraju ići van".

Smatra da bi suci i dužnosnici DORH-a trebali biti prvi koji će objaviti imovinske kartice, a da bi objava trebala vrijediti i za direktore javnih i komunalnih poduzeća, gradske pročelnike. "Mnogi kažu da su mnogi (suci) puni kao brodovi, čak kažu da Sabor djeluje kao vrtić za neke suce", ustvrdio je Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trebalo bi, dodaje, objaviti i kartice sudaca i državnih odvjetnika koji su do prije pet godina radili u tom sustavu i institucijama, a danas su odvjetnici, javni bilježnici, kao i imovinske kartice direktora javnih i komunalnih poduzeća. "Neki imaju čak i dvorce. Kako? E, to bih i ja želio znati", rekao je Kajin.

Podsjetio je da se u petak obilježava 70. godišnjica pobjede nad fašizmom, te poručio kako je protiv ideje da se Trg maršala Tita preimenuje u Kazališni trg. "Čitam da bi Zagreb mogao promjeniti ime Titova trga u kazališni – svašta", naglasio je Kajin.

Komentirao je i prijepore oko obilježavanja 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja". Svibanj je u Hrvatskoj uvijek rezerviran za povijesne lekcije, ali kako je moguće da se ne možemo dogovoriti o načinu obilježavanja Oluje, upitao se Kajin i poručio kako je to iracionalno i nedogovorno.

Ponekad valja popustiti ma tko da u tome sudjelovao, dodao je i istaknuo kako prijepori oko proslave nisu dobri zbog budućnosti ove zemlje, ovih i novih naraštaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara