Kanadska policija uhitila dva simpatizera Al-Qaide: Spriječen teroristički napad na putnički vlak

Kanadska policija uhitila dva simpatizera Al-Qaide: Spriječen teroristički napad na putnički vlak

Foto: Arhiva

KANADSKA policija uhitila je danas dvojicu simpatizera Al-Qaide, povezana s terorističkom organizacijom iz Irana, a koji su htjeli izvesti napad na putnički vlak. U izvanrednim vijestima CNN-a objavljeno je kako je riječ o 30-godišnjem Chihebu Esseghaieru iz Montreala te 35-godišnjem Raed Jaseru iz Toronta. Tereti ih se pokušaj ubojstva putnika u vlaku na redovnoj liniji.    

Na službenoj konferenciji za novinare kanadske policije rečeno je kako su potencijalni teroristi imali podršku iz Irana. 
 
Policija navodi da nitko od putnika nije bio u opasnosti te da su na vrijeme otkrili zavjeru oko napada. Za sada nema službenih podataka gdje je trebao biti točno izveden napad no prema neslužbenim informacijama navodno je trebao biti napadnut vlak koji prometuje na redovnoj liniji prema Torontu. Iz kanadske policije poručili su da je uhićenje rezultat opsežnih zajedničkih napora, te da uhićeni muškarci nisu kanadski državljani. Riječ je o ljudima koje je policija nadgledala posljednjih godinu dana i koji su bili povezani s terorističkom organizacijom u Iranu.
 
Uhićenje dvaju terorista dogodio se na dan kako se u kanadskom parlamentu raspravljalo o novim antiterorističkim akcijama. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Za sada nema nikakvih poveznica između ovog slučaja i slučaja masakra na Bostonskom maratonu", objavio je CNN pozivajući se na službene izvore u kanadskoj policiji. Isto tako potvrđeno je kako je u uhićenju sudjelovao i američki FBI, no nejasno je na koji način. 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara