Kolinda uz šatordžije: Jedan od vođa prosvjeda postaje čelnikom njenog Savjeta za branitelje

Kolinda uz šatordžije: Jedan od vođa prosvjeda postaje čelnikom njenog Savjeta za branitelje

Foto: Hina

PRVI potez nakon u pobjedničkoj noći bio je posjet šatorašima. "Predugo ste se žrtvovali, razumijem vas", rekla je tada. A prvog dana na dužnosti predsjednice Republike Kolinda Grabar-Kitarović donijet će odluku o imenovanju savjetnika u svome uredu te odluku o osnivanju Savjeta za branitelje, vanjskog savjetodavnog tijela kojem će na čelu biti Ante Deur, potvrđeno je u srijedu Hini iz tranzicijskog tima izabrane predsjednice.

Riječ je o volonterskom tijelu, a ostali članovi savjeta bit će imenovani u koordinaciji s braniteljskim udrugama, rečeno je Hini.

Ante Deur predsjednik je Zbora gardijskih brigada i jedan je od organizatora nelegalnog prosvjeda ispred Ministarstva branitelja koji traje četiri mjeseca.

Podsjećamo, tjednima se špekuliralo da će Deur postati novi savjetnik za branitelje u Uredu predsjednice. Ta mu je pozicija izmakla, ali na kraju je čini se ipak pronađeno rješenje da se Deura ugura među najbliže suradnike Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to za očekivati s obzirom da je Kolinda odmah nakon pobjede na izborima posjetila prosvjednike u šatoru u Savskoj. Tada je obećala da će "nastaviti tamo gdje je stao Franjo Tuđman". Lidere šatordžija Deura, Josipa Klemma i Đuru Glogoškog nova je predsjednica ugostila i na svojoj inauguraciji na Markovom trgu.

A ne treba zaboraviti niti da su se i prije izbora šatoraši svrstali uz nju. I ne samo to, nekoliko sati prije izborne šutnje lijepili su plakate na kojima je podržavaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara