Linića ne brine ogromni deficit: Ova Vlada je odgovorna, sve je pod kontrolom

Linića ne brine ogromni deficit: Ova Vlada je odgovorna, sve je pod kontrolom

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

SVE JE pod kontrolom, tvrdi ministar financija Slavko Linić u intervjuu za RTL. Brojke prema kojima je deficit središnje države do 15. travnja ove godine čak 8,3 milijarde kuna za Linića nisu zabrinjavajuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ministarstvo financija pod kontrolom drži prihodovnu stranu. Prihodi su veći nego prošle godine, u skladu s rebalansiranim proračunom za 2013. godinu. Kad usporedimo siječanj i travanj, negdje će prihodi biti i za milijardu kuna veći nego u siječnju. Prema tome, nije problem", kaže Linić.

"Rashodovna strana je ta koja zabrinjava, jer je daleko veća nego prošle godine. Veća je jer je Vlada RH odlučila dinamički izvršavati brže proračun, nego što je to sam kvartal. Pa smo negdje 1,1 milijardu više isplatili za poljoprivredu, lokalnu samoupravu, brodogradnju, što znači da ćemo manje u idućim kvartalima. Nećemo povećavati rashodovnu stranu proračuna. To je jasna poruka svima onima koji imaju želju zastrašiti građane. Pod kontrolom je i prihodovna strana, a odgovorna vlada je nešto brže ostvarivala rashodovnu stranu da bi pomogla privredi. Povećavati nećemo, nema rebalansa", tvrdi ministar financija.

U prvih tri i pol mjeseca ove godine, država je prikupila 29,5 milijardi kuna, a potrošeno je gotovo 40 milijardi kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara