Mimica: Normalizacija odnosa sa Srbijom je krenula već davno, uskoro će doći do susreta Josipovića i Nikolića

Mimica: Normalizacija odnosa sa Srbijom je krenula već davno, uskoro će doći do susreta Josipovića i Nikolića

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

POTPREDSJEDNIK Vlade Neven Mimica očekuje da će uskoro doći do susreta hrvatskog i srbijanskog predsjednika Ive Josipovića i Tomislava Nikolića, a ističe da je proces normalizacije odnosa krenuo već odavno.

"Taj proces je imao vrlo jasan uspon, vrlo jasan napredak. Nakon toga je uslijedilo određeno zaustavljanje procesa", rekao je Mimica dodavši da se u posljednjih šest mjeseci situacija ipak popravila jer su se na mnogim razinama sretali političari iz Hrvatske i Srbije. Sve bolje odnose između dviju država potvrđuje i dolazak prvog potpredsjednika srbijanske Vlade Aleksandra Vučića kojeg će u ponedjeljak primiti predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Josip Leko, a Mimica očekuje da će uskoro uslijediti i susret predsjednika Ive Josipovića i Tomislava Nikolića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da će i na razini predsjednika država takvi susreti uslijediti i da će doprinijeti upravo ovakvom procesu", istaknuo je Mimica. Potpredsjednik Vlade osvrnuo se i na proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Prvog dana srpnja u Zagrebu se očekuje veliki broj europskih dužnosnika.

"Pozvali smo sve zemlje članice Europske unije, ali i sve zemlje u regiji, sve zemlje koje jesu ili nisu u procesu formalnog približavanja Europskoj uniji. Nama je to veliki dan, to je velika poruka ne samo za Hrvatsku i hrvatske građane, to je poruka, motiv i ohrabrenje za sve u regiji", smatra Mimica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara