Ministrici Opačić prijetili smrću, čuva je policija

Ministrici Opačić prijetili smrću, čuva je policija

Foto: Vlada.hr

ZBOG prijetnji potpredsjednici Vlade i ministrici socijalne politike i mladih Milanki Opačić policija je kazneno prijavila dvojicu muškaraca, doznaje se u Ravnateljstvu policije.

Po riječima glasnogovornice Ravnateljstva policije Jelene Bikić prijetnje su prijavljene 2. siječnja nakon čega je policija provela tzv. kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo podnošenjem kaznenih prijava za prijetnju protiv dvije osobe.

Neslužbeno se doznaje da su obojica uhićenih ministrici prijetili preko telefonske centrale njenog ministarstva te da je jedan od njih s područja Sisačko-moslavačke, a drugi Požeško-slavonske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na službeni telefon ministarstva navodno su nazivali nezadovoljni što su im, nakon zakonskih izmjena, uskraćena neka socijalna prava, a uz niz prostota ministrici su među ostalim prijetili i ubojstvom. Budu li u konačnici osuđeni, zbog toga im prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Ministrica Opačić nakon prijetnji je dobila cjelodnevnu policijsku zaštitu.

Izbacila dio primatelja socijalne pomoći

Opačić je iz sustava socijalne pomoći izbacila gotovo sedam tisuća osoba nakon što su u Ministarstvu socijalne politike i mladih pregledali dokumentaciju. Među primateljima socijalne pomoći bilo je i osoba koje su umrle prije više od godinu dana, ali i onih koji posjeduju skupe automobile, brodice i jahte.

Opačić novim, umreženim, sustavom planira izbaciti dio od oko 115 tisuća osoba koje primaju socijalnu pomoć. Prijetnje ministrici došle su upravo zbog uskraćivanja socijalne pomoći.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara