Na glavni zagrebački trg sutra stiže 15 tisuća prosvjednika

Na glavni zagrebački trg sutra stiže 15 tisuća prosvjednika

Foto: Goran Mehkek / Cropix

PRAZNIK rada mnogi će već tradicionalno provesti u prirodi, uz roštilj i odmaranje. Isto ne vrijedi i za više od 10 tisuća građana, koji sutra stižu u Zagreb, na veliki prosvjed. Povorka kreće u 11 sati s Trga Francuske republike. Predvodit će ih čelnici pet sindikalnih središnjica uz sirene i parolu - Mijenjate smjer.

Pozornica je spremna, megafoni podmazani, transparenti ispisani. Ako je vjerovati procjeni sindikalca Krešimira Severa, zagrebački središnji trg sutra će biti pretijesan za mnoge koji će doći dići glas protiv Vladine politike, koja prema mišljenju sindikata, tjera državu sve dublje u jamu bez izlaza.

"Dobili smo potpore i od HVIDRA-e, od Udruga branitelja gardijskih brigada, od koordinacije Nacionalne udruge Roma, od 17 različitih nevladinih udruga. Očito je da su svi prepoznali da je vrijeme za prosvjed, svi očito s nama dijele stav da je stanje u zemlji loše", dodaje Sever.

Milanović: Što da ja kažem?

Ime Zorana Milanovića sutra će sasvim sigurno biti lajt motiv cijelog događaja. To ga ne brine, ali smatra da bi pojedinci cijeli događaj mogli iskoristiti za skupljanje predizbornih bodova. Evo što je rekao za Media servis.

"Nije baš svake godine. Ovisno o tome kad sindikalne glavešine odluče da im je to interesantno. Što da ja kažem? Logično je - bit će među tim ljudima koji štite svoje interese i puno naših birača, ali i onih koji nisu naši birači", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lesar "ne može pratiti" premijerove izjave

U prosvjednoj povorci sutra će biti i šef Laburista Dragutin Lesar. Nisu ga se dojmile premijerove prozivke o skupljanju političkih bodova.

"Izjave premijera Milanovića prestao sam komentirati jer više ne mogu pratiti količinu njegovih nerazumnih, nerazumljivih i neprihvatljivih političkih izjava", odgovara Lesar.

Kunst: Sve oporbene stranke će podržati prosvjed

Punu potporu prosvjedu dali su i HDZ-ovci, no koliko će ih biti u povorci, ne zna se. Bivši sindikalac, danas HDZ-ov potpredsjednik stranačkog Odbora za poduzetništvo, obrt i rad, Boris Kunst sigurno dolazi.

"To nema nikakve veze s politizacijom. To strogo odbacujem. Ne vjerujem da iza toga stoji niti jedna politička stranka. Sigurno da će sve oporbene stranke prosvjed podržati, pa to je jasno, nema tu velike pameti", kaže Kunst.

Sindikati će se sutra, nakon prosvjeda, uputiti u Maksimir na proslavu Praznika rada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara