Napadnuti hrvatski vojnici kod Damaska, nema ozlijeđenih

Napadnuti hrvatski vojnici kod Damaska, nema ozlijeđenih

Foto: AFP (Arhivska fotografija Damaska)

U BLIZINI Zračne luke u Damasku napadnuta je danas kolona vozila s pripadnicima hrvatskog i austrijskog kontingenta u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda UNDOF na Golanskoj visoravni. Kako je potvrdilo Ministarstvo obrane napad se dogodio danas oko 15 sati po lokalnom vremenu, a tom prilikom ranjena su četiri pripadnika austrijskih Oružanih snaga (izvan životne opasnosti).
"Od hrvatskih vojnika nitko nije ozlijeđen", potvrdio je MORH. Napadnuti konvoj prevozio je drugi dio 9. hrvatskog kontingenta (HRVCON) zajedno s dijelom austrijskog kontingenta u zračnu luku Damask iz područja misije, odakle će poletjeti za Zagreb i Beč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas ujutro, oko 10 sati, upućen je iz Zagreba sa zrakoplovom drugi dio 10. HRVCON UNDOF zajedno s drugim dijelom austrijskog kontingenta. Zrakoplov je sigurno sletio u zračnu luku u Damasku.

"Trenutno se oba dijela kontingenata nalaze u zračnoj luci u Damasku. Zapovjednik misije donio je odluku da se stari kontingenti vrate u matične zemlje. Novi kontingenti ostat će na aerodromu u Damasku dok se sigurnosna situacija ne poboljša. Povratak drugog dijela 9. HRVCON-a u Zagreb očekuje se u noćnim satima", stoji u obavijesti MORH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara