Nikolić se ispričao: Klečim i tražim pomilovanje za Srebrenicu

Nikolić se ispričao: Klečim i tražim pomilovanje za Srebrenicu

Screenshot i video: Youtube

SRBIJANSKI predsjednik Tomislav Nikolić rekao je u intervju TV BHT da se ispričava zbog svih zločina koje je u BiH u ime srbijanske države i naroda učinio bilo koji pojedinac. Na Youtubeu se pojavio i insert iz emisije koja još nije emitirana.

"Ja klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Ispričavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac", kazao je Nikolić, istaknuvši da će uskoro posjetiti Srebrenicu.

On je, između ostalog, kazao i kako su za njega Srbi iz Republike Srpske Bosanci, "iako neki od njih ne vole da ih tako zovu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komšić ne želi u Srbiju

Klix.ba podsjeća da su članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović ovoga tjedna boravili su u službenom posjetu Srbiji gdje su razgovarali s Nikolićem te se složili da među njima više ne treba biti nesuglasica i nerazumijevanja, da dvije države u budućnosti trebaju biti još čvršće povezane te da se događaji iz 20. stoljeća ne smiju više nikada ponoviti.

"Srbija kao jamstvo Daytonskog sporazuma želi Bosni i Hercegovini najbolji mogući ekonomski, gospodarski i svaki drugi razvoj, stabilnost i sigurnost. Srbija joj želi pomoći na tom putu. Srbija je tu uvijek kada zatreba i ako postoji potreba pružit će pomoć. Ali mi bismo željeli da dva entiteta sami rješavaju svoje probleme i da surađuju", rekao je Nikolić nakon razgovora s Radmanovićem i Izetbegovićem.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić odbio je otputovati u Srbiju, a Nikolić je rekao na sastanku kako se nada da će uspostaviti komunikaciju s Komšićem i da više neće biti otkazivanja sastanaka između BiH i Srbije.

Komšić: Nikolićeva izjava me pozitivno iznenadila

No, nakon što je čuo što je Nikolić rekao, hrvatski član predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je izjavu srbijanskog predsjednika.

"U svakom slučaju, za pozdraviti je ta izjava gospodina Nikolića pogotovo kada znamo iz kakvog okruženja ona dolazi i kakva je trenutno politička situacija u Srbiji. Svakako mislim da je to dobar znak i sigurno će doprinijeti u budućnosti razvoja boljih odnosa između Bosne i Hercegovine i Srbije, a takva vrsta izjave će relaksirati stvari i u cijeloj regiji. Dakle, za pozdraviti je takvu izjavu gospodina Nikolića i moram iskreno reći da nisam očekivao takvu vrstu izjavu i tim prije sam pozitivno iznenađen", rekao je Komšić za BH Radio 1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara