Nove prijave protiv Eterovića: Prevario 25 gradova i županija?!

Nove prijave protiv Eterovića: Prevario 25 gradova i županija?!

Foto: udarno.com

SPLITSKA policija podnijela je set novih prijava protiv Tonija Eterovića, vlasnika i glavnog urednika portala Udarno.com, koji se od prosinca prošle godine nalazi u istražnom zatvoru zbog sumnje da je organizirao lažne humanitarne pomoći kako bi se materijalno okoristio.

Prevario 25 gradova i županija

Policija je danas izvijestila kako su utvrdili postojanje sumnje da je Eterović počinio više kaznenih djela prevare. Navode da je početkom 2011. godine osnovao udrugu te kao predsjednik i odgovorna osoba izradio lažni zabavno-umjetnički program nastupa u velikom broju hrvatskih gradova. Od 25 gradova i županija dobio je novčane donacije za pokrivanje troškova organizacije programa u iznosu od 68 tisuća kuna, no program nije nikada održan, niti je izvršen povrat uplaćenih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvukao 156 tisuća kuna od korisnika kredita RBA zadruga

Eterovića su osumnjičili i za prevaru korisnika kredita RBA zadruga. Neistinito im je, navode u policiji, naveo kako je oformio tim odvjetnika i stručnjaka koji će ih zastupati u zemlji i inozemstvu kako bi se zaustavile ovrhe nad njihovih nekretninama i poništili ugovori o zaključenim kreditima. Na ime članarine i materijalnih troškova vođenja postupaka izvukao je 156 tisuća kuna.

Unatoč tome što se nalazi iza rešetaka, Eterović se nekoliko puta oglasio na Facebooku. Ustvrdio je kako mu smještaju i da je nevin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara