Oglasila se zagrebačka policija: Bilo je 250 prosvjednika, troje uhićenih bili su provokatori

Oglasila se zagrebačka policija: Bilo je 250 prosvjednika, troje uhićenih bili su provokatori

Foto: Hina

TROJICU muškaraca privela je policija tijekom osiguranja subotnjeg "antibraniteljskog" prosvjeda, u kojemu se oko 250 građana u koloni kretalo od zagrebačkog Trga bana Jelačića do šatora u Savskoj 66, no, uhićeni najvjerojatnije nisu bili dio prosvjedne kolone već su unutar nje pokušali izazvati sukobe, izvijestila je zagrebačka policija.

Nad dvojicom je policija upotrijebila sredstva prisile - nad 61-godišnjim G.S. zbog pokušaja probijanja sigurnosnog policijskog kordona na raskrižju Savske i Vukovarske, a nad 28-godišnjim I.J. zbog sprječavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira, rečeno je u nedjelju u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Treći uhićeni, 34-godišnji G.T., priveden je radi utvrđivanja identiteta, jer kod sebe nije imao osobne dokumente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neslužbeno se doznaje da su trojica muškaraca najvjerojatnije bili 'provokatori', kretali su se u "antibraniteljskoj" koloni koja je krenula s Trga bana Jelačića, no htjeli su izazvati sukobe unutar mirnog prosvjeda.

Svi trojica prekršajno su obrađeni i pušteni, kažu u policiji.

Policija nije zabilježila izgrede tijekom samog prosvjeda koji je održan pod geslom "Stop teroru šatoraša", a sudionici su se oko 17 sati vratili na početnu točku s koje su krenuli, na središnji zagrebački trg, i mirno završili prosvjed.

Osim trojice privedenih, nije bilo drugih privođenja niti policijskog postupanja, ni u Savskoj 66 ispred Ministarstva branitelja, gdje u šatoru i oko njega hrvatski ratni vojni invalidi i ratni veterani prosvjeduju protekla četiri mjeseca, a gdje se u vrijeme subotnjih događanja okupilo tisuću građana koji podržavaju šatoraše.

Subotnji prosvjed, koji se održao od 13,55 do 16,35 sati, nije bio prijavljen u policiji, kao ni prosvjed u Savskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara