Papa Franjo moli zaraćene strane: Dosta je, prestanite ratovati, ubijati i sakatiti djecu!

Papa Franjo moli zaraćene strane: Dosta je, prestanite ratovati, ubijati i sakatiti djecu!

Foto: Hina

PAPA Franjo pozvao je u nedjelju zaraćene strane da sklope mir na Bliskom istoku, u Iraku te Ukrajini i da prestanu ubijati, ranjavati i sakatiti djecu te im ubijati roditelje.

"Prestanite! Molim vas, iz svega srca molim vas, vrijeme je da prestanete", pozvao je papa Franjo sa svog balkona na Trgu sv. Petra u nedjeljnom Angelusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ponajprije mislim na djecu kojima se oduzima nada u dostojanstven život, u budućnost, na djecu koju ubijaju, ranjavaju, sakate", na djecu "koja postaju siročad, djecu koja više ne znaju za osmijeh", dodao je Papa.

"Prisjetimo se da se u ratu gubi sve, dok mir ne donosi gubitke", rekao je Jorge Mario Bergoglio i pozvao i narode i vlasti da pokažu "mudrost" i "odlučno odaberu put mira".

U prigodi 100. godišnjice atentata na nadvojvodu Franju Ferdinanda u Sarajevu, što je bio povod za Prvi svjetski rat, papa Franjo je izrazio nadu da "se greške iz prošlosti neće ponavljati te da iz povijesti valja učiti tako da uvijek pobijede razlozi za mir koji se gradi strpljivim i hrabrim dijalogom,".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara