Podignute optužnice za ratne zločine u Podvožiću 1991.

Podignute optužnice za ratne zločine u Podvožiću 1991.

Foto: Ilustracija

POLICIJSKI službenici PU karlovačke, u suradnji s djelatnicima SOA-e Centra Karlovac te Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci proveli su kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva na štetu petero civila starih između 38 i 73 godine, a koje je počinjeno 4. studenog 1991. godine u podrumu obiteljske kuće u mjestu Podvožić u općini Barilović.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je uz već ranije prijavljenog 59-godišnjaka, kao neposredni supočinitelj ubojstva petorice civila osnovano sumnjiv hrvatski državljanin star 58 godina, a kao neposredni zapovjednik i naredbodavac ubojstva hrvatski državljanin star 45 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog osnovane sumnje da su navedeni počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog pučanstva protiv njih je Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci proslijeđeno posebno izvješće.

Obzirom da su 58-godišnjak i 45-godišnjak nedostupni državnim tijelima Republike Hrvatske za njima je raspisana potraga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara