Pogodite tko će najviše potrošiti za doček izbornih rezultata

Pogodite tko će najviše potrošiti za doček izbornih rezultata

Ilustracija: Shutterstock

U PROŠLIM vremenima bilo je vrlo bitno napraviti što raskošniji doček izbornih rezultata kako bi se pokazala snaga stranke, no danas su stvari postavljene sasvim drugačije. Među najvećim hrvatskim strankama gotovo je otvoreno natjecanje tko će skromnije dočekati rezultate izbora za europski parlament. 
 
SDP i HNS će potrošiti 15 tisuća kuna
 
Najviše će novca ipak potrošiti SDP i HNS. Naime, oni planiraju potrošiti oko 15 tisuća kuna. Doček rezultata organiziran je u sjedištu SDP-a u zgradi na Iblerovom trgu. 
 
Za catering na kojem će biti pršut, kulen, jela od peradi, slastice i deserti planiraju potrošiti 13.329 kuna. Iz SDP-a nam tvrde kako će trošak uređenja dvorane gdje će se održati doček rezultata iznositi oko 1.600 kuna. 
 
HDZ i Laburisti do 5 tisuća kuna 
 
Najjača oporbena stranka HDZ, također će, kao i SDP, čekati rezultate u vlastitim stranačkim prostorijama. Točnije, doček je u Središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sigurno je to da doček neće biti raskošan ni rastrošan", kaže nam glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš dodajući kako bi troškovi dočeka mogli iznositi do pet tisuća kuna. U HDZ-u nam kažu da neće biti specijalnog menija. 
 
Laburisti su prvo najavili doček rezultata na Trgu hrvatskih velikana, no promijenili su mišljenje pa će doček biti organiziran u središnjici stranke u zagrebačkoj Ilici. 
 
"Na meniju će biti sir i vrhnje, slavonski kulen, zagrebački klipići, međimursko meso iz tiblice i dalmatinski prošek", kaže nam Ksenija Oletić iz Laburističke stranke dodajući kako bi doček mogao stajati oko 5000 kuna. Laburisti su objavili i kako će članovi i simpatizeri stranke moći biti u stožeru samo ako stranci doniraju po 200 kuna. 
 
LIberali s nula kuna i aktivnom dijetom 
 
HSLS zajedno s HSS-om je predao lista za Europarlament, no kako nam kažu liberali nema posebnog dočeka rezultata izbora. 
 
"Doček rezultata izbora financijski će stajati 0 kuna, a  budući da smo na dijeti neće biti nikakvog menija", kažu nam iz HSLS-a.   
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara