Poništena diploma i Bandićevom "tjelohranitelju" Robertu Ljutiću

Poništena diploma i Bandićevom "tjelohranitelju" Robertu Ljutiću

Foto: Hina

I DIPLOMA zamjenika šefa kabineta Milana Bandića, Roberta Ljutića, poništena je zbog krivotvorenja.

Robert Ljutić, bliski prijatelj Milana Bandića, kojeg su mediji nakon incidenta u Galjufovoj ulici prozvali Bandićevim tjelohraniteljem, ostao je tako bez diplome Visoke policijske škole. Danas je Ljutić zamjenik šefa kabineta zagrebačkog gradonačelnika.

O Ljutiću se u ljeto 2009. godine pisalo u kontekstu afere kada je kupio zemljište za sto tisuća eura kojem je, zahvaljujući samo jednoj odluci o sužavanju granica Parka prirode Medvednica, preko noći cijena utrostručena.

Iz Građanske akcije danas su nazvali Ljutića kako bi mu postavili nekoliko pitanja, ali odgovore nisu dobili.
 

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić: Monstruozno je da netko sebi napiše fakultet

Gradonačelnika Bandića su danas novinari obasuli pitanjima o lažnim diplomama. Nakon što se prošli tjedan otkrilo da je Holdingova pravnica Ksenija Boras krivotvorila diplomu, Bandić je naredio unutarnju reviziju u Holdingu i Upravi, a otkriveno je da je čak 14 zaposlenika Vodoopskrbe i odvodnje radilo s krivotvorenim diplomama i svjedodžbama. Danas nova afera, diploma pomoćnika u Uredu gradonačelnika Bandića, Roberta Ljutića, također je krivotvorena.

"Kada su slučajno otkrili prvi falsifikat, kad se natjecala kolegica iz Holdinga u gradsku upravu, na pravnom fakultetu, odluka je tada donesena. Mi već 6 godina radimo provjeru diploma onih koji se primaju, ali nismo provjeravali sve, ali sada ćemo provjeriti sve, od srednje škole do doktorata, i u upravi i Holdingu. Moj naputak je otišao prije dva tjedna, o kome god se radi slijedi otkaz i kaznena prijava", komentirao je prvi čovjek grada, te nadodao: "To je tako. U uređenoj demokratskoj zemlji se moraju poštivati pravila igre. Monstruozno je da netko sebi napiše fakultet. To je žalosno, smiješno, nedopustivo i neoprostivo."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara