Posljednji pozdravi "strašnom lavu": Na zadarskom groblju pokopana Nora Šitum

Posljednji pozdravi "strašnom lavu": Na zadarskom groblju pokopana Nora Šitum

Naslovna fotografija: Dino Stanin/Pixsell, Galerija: Luka Gerlanc/Cropix, Video: RTL Televizija

NORA ŠITUM, petogodišnja djevojčica koja je neviđenom brzinom ujedinila Hrvatsku u nezapamćenoj humanitarnoj akciji, pokopana je danas na zadarskom gradskom groblju. Okupilo se više stotina članova obitelji, rodbine i prijatelja.

"...upalimo večeras svijeću da obasjamo put svim hrabrim lavovima, svim Norama - svim tim dragim anđelima koji su nam pokazali kako je u životu važno biti hrabar i nikada ne odustati ... ", poruka je na Norinoj Facebook stranici.

Roditelji malene Nore su se u četvrtak, mjesec i pol nakon što su puni nade otputovali u Philadelphiju na eksperimentalno liječenje za koje je Hrvatska skupila više od pet milijuna kuna, vratili iz SAD-a. Nora je preminula prošloga tjedna, a posljednji ispraćaj "strašnog lava" održavao se danas u podne u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nora u svojoj borbi nije uspjela, ali ono što je pokrenula jest nada za drugu djecu. Upravo zbog nje, udruga Hrabro dijete pokrenula je osnivanje fonda za liječenje rijetkih malignih bolesti, čije je osnivanje izvjesno.

"Ovo više nije Nora, ovo je borba za svu djecu"

"Na koji način će to biti provedeno, ovisi o svima nama u Hrvatskoj, jesmo li mi za ili protiv i hoće li to morati ići putem referenduma ili će se izravno uvesti u neke zakonske okvire. Vlada to mora odlučiti i vjerujem da će to biti brzo jer se pokazalo da ima velike potrebe za tim", rekla je u nedavnom razgovoru za Media servis Jasminka Žužić, predsjednica udruge Hrabro srce.

Prijedlog Udruge je da fond financiraju zaposleni građani Hrvatske s tri kune mjesečno.

"Ovo više nije Nora, ovo je borba za svu djecu jer ima još stotinu Nora u Hrvatskoj koje trebaju našu pomoć", poručila je prije odlaska u Ameriku Norina majka Đana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara