Premijer Dačić i njegov zamjenik Vučić dobili preko stotinu SMS prijetnji smrću: "P..ke izdale ste Kosmet!"

Premijer Dačić i njegov zamjenik Vučić dobili preko stotinu SMS prijetnji smrću: "P..ke izdale ste Kosmet!"

Foto:  RTS Srbije

SITUACIJA u Srbiji je uzavrela! Naime, nakon što je jučer u Bruxellesu potpisan sporazum Srbije i Kosova mjesta za euforiju nema niti malo. Štoviše tijekom današnjeg dana članovi srpske vlade prije svega premijer Ivica Dačić i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić dobili su na stotine prijetećih SMS poruka. 
 
Srpska državna televizija objavila je kako članovi Srpske radikalne stranke dijele letke s brojevima telefona članova vlade a dijelili su se u  Beogradu, Smederevu, Kikindi, Novom Sadu, Leskovcu, Požarevcu, Kosovskoj Mitrovici i drugim gradovima u Srbiji. Radikali pozivaju stanovništvo Srbije da izraze nezadovoljstvo odlukom iz Bruxellesa. 
 
"P..., izdao si Kosmet. Bićeš ubijen, kao Zoran iz DS-a", "Bićeš ubijen uskoro". "I shvati nešto, znam da ti i drugi pišu, ali ja to ozbiljno mislim... Izdajniče, za tebe je metak. Da ne živiš više", "Samo da ti kažem, sprema se rušenje Vlade! Bolje beži, imamo snajper", "Proklet bio g... Dabogda te šiptari zaklali i rod i porod ti zatrli", dio je poruka koje je objavila Radiotelevizija Srbije. Mnoge od poruka stižu i s imenom i prezimenom te s adresom.  
 
Potpredsjednik Vlade danas je rekao novinarima kako svake sekunde stižu poruke kako će ga ubiti. Povod prijetećim porukama je interpretacija oporbenih stranaka kako je Beograd zapravo potpisao priznanje Kosova, što su danas više puta opovrgnuli premijer Dačić, potpredsjednik Vučić, ali i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Lažu oni koji govore da je Kosovo priznato, nigdje to u sporazumu nećete moći vidjeti" rekao je Vučić. 
 
MUP Srbije za sada ispituje cijeli slučaj, a zbog dijeljenje broja telefona zatražili su i mišljenje Tužiteljstva Srbije. 
 
"Navikao sam na prijetnje ali nemam problem s tim jer znam da radimo jedino ispravno i najviše moguće za narod i državu u ovom trenutku", komentirao je Dačić za srpski Blic dodajući da je najlakše "uzeti mobilni u ruke i prijetiti".  
 
Premijeru Srbije doslovno je blokirana telefonska linija, javlja isti izvor. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara