Pusić se sastaje s grčkim kolegom Avramopoulosom

Pusić se sastaje s grčkim kolegom Avramopoulosom

Foto: Davor Pongračić/Cropix

GRČKI ministar vanjskih poslova Dimitris L. Avramopoulos stiže u jednodnevni službeni posjet Hrvatskoj tijekom kojeg je predviđen susret s ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pola godine od grčke ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora od susreta dvoje šefova diplomacija očekuje se nastavak razgovora o perspektivama daljnjeg razvoja vrlo dobrih odnosa, prvenstveno na području gospodarske razmjene te ekonomskih pitanja. Grčka naše članstvo u EU vidi u kontekstu svoje politike potpore euroatlantskoj integraciji svih zemalja Jugoistočne Europe, potvrđeno je i nedavno nakon održanog prvog sastanka Hrvatsko-grčke međuparlamentarne skupine prijateljstva.

U sjeni krize u eurozoni i grčkim naporima u prevladavanju iste, inoministri bi mogli naznačiti područja snažnije gospodarske suradnje. Robna razmjena između dviju zemalja u recesiji u 2011. je pala čak 65 posto i iznosila skromnih 90-ak milijuna eura. Osim velikih domaćih kompanija koje iz Grčke najviše uvoze agrume i naftna ulja, povećanju poslovnih mogućnosti ulaskom na zajedničko europsko tržište nadaju se uz ostale u građevinskom te sektoru energetike, IT-a i telekomunikacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara