Radman opet ignorira zaposlenike: Saša Runjić novi ravnatelj programa HRT-a

Radman opet ignorira zaposlenike: Saša Runjić novi ravnatelj programa HRT-a

Foto: Arhiva

SAŠA RUNJIĆ novi je ravnatelj programa HRT-a. Runjića je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman odlučio imenovati nakon javnog natječaja u kojem su za ovu poziciju konkurirali i Zvonimir Varošanec i Ilija Jandrić.

"Povjerenstvo za imenovanje i Glavni ravnatelj smatraju kako će Saša Runjić uspješno obavljati dužnost ravnatelja programa HRT-a, te mu žele puno uspjeha u radu", obavijestio je Radman zaposlenike HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovakvom odlukom Radman je još jednom pokazao da mu do mišljenja HRT-ovog kreativnog osoblja nije nimalo stalo. Naime, o kandidatima za ravnatelja bilo je organizirano izjašnjavanje HRT-ovih zaposlenika u kojemu je imalo pravo sudjelovati 1247 ljudi.

U izjašnjavaju je odlučilo sudjelovati tek 132 člana kreativnog osoblja, odnosno njih 10,6 posto, čime su zaposlenici HRT-a jasno pokazali kako im niti jedan od kandidata za ravnatelja programa nije prihvatljiv. Čak ni među onima koji su pristupili izjašnjavanju, Runjić nije dobio najviše glasova.

Najveći broj glasova na izjašnjavanju dobio je Varošanec, za kojeg je glasala 71 osoba, odnosno njih 53,8 posto. Za Runjića je glasalo 23 HRT-ova zaposlenika, odnosno 17,4 posto od ukupnog broja koji su pristupili glasanju.

Očekuje se kako će Runjić na dužnost stupiti u rujnu. Do tada će dužnost ravnateljice programa vršiti aktualna v.d. ravnateljica Marija Nemčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara